+31640356400 info@mkceurope.com

Risicobeheer (Risk-management) volgens Financial Vision.

Financial Vision heeft een eigen visie op het beheersen van risico’s. De risicoadviseur maakt samen met u als ondernemer of de mensen binnen uw organisatie de risico’s inzichtelijk door middel van grondige risicoanalyse. U krijgt een overzichtelijk rapport, daarna kunnen de eventuele vervolgstappen ook gemakkelijker gezet worden. Vaak kunnen risico’s kleiner gemaakt worden door het nemen van de juiste preventieve maatregelen. Verder kan het ook interessant zijn om te overwegen bepaalde risico’s zelf te dragen als bedrijf. De risico’s die dan overblijven kunnen door Financial Vision ondergebracht worden bij verzekeraars.

Vaak wordt er door de ondernemer gedacht “ ik heb meerdere verzekeringspolissen, dus ik ben goed verzekerd”, dit is een logische reactie.

Helaas is dit in de meeste gevallen niet de praktijk in een crisissituatie, pas dan wordt er gekeken waarvoor u nu eigenlijk precies verzekerd bent.

Leest u eens de onderstaande onderzoeksresultaten:

 

  • Bij ruim 67% van het MKB is nog nooit een professionele risicoanalyse uitgevoerd.
  • 95% van de verzekeringsadviseurs focust zich op verzekeringspolissen.
  • 65% betrekt bedrijfsstrategie en bedrijfsprocessen niet in het advies. 
  • Slechts 50% betrekt de ondernemer en zijn of haar risicoperceptie in het advies.

U zult begrijpen dat er veel ondernemers zijn die op de ogen van hun verzekeringsadviseur geloven dat het allemaal goed geregeld is.

Sinds lange tijd onderzoekt Financial Vision de kwaliteit van het risico- en verzekeringsadvies van het MKB.

Van de verzekeringsadviseurs die een risicoanalyse maken doen de meesten dat, maar eenmalig, maar het blijft een momentopname terwijl uw bedrijf zich blijft ontwikkelen.

Wij onderscheiden ons doordat wij samen met u een uitgebreide analyse van uw bedrijf maken en deze overzichtelijk presenteren in een rapport. Er wordt gekeken naar uw bedrijfsmiddelen, bedrijfsactiviteiten, vervoer en logistiek en uw personeel (werkgeversrisico). Daarnaast houden wij periodiek een vinger aan de pols, we gebruiken hiervoor de intelligente risico- en verzekeringsmanagement software van Risk-explorer international.

Indien u het wenst kunnen wij ook een vrijblijvend verzekeringsvoorstel maken.

De kosten van de risicoanalyse zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf, een analyse van een eenmanszaak zal minder tijd kosten dan het in kaart brengen van een BV holdingstructuur of NV met meerdere vestigingen en verschillende activiteiten. Regelmatig wordt het risicoadvies betaald uit de besparing die wij voor u realiseren.

 

Voor bijna iedere onderneming biedt een bedrijfs/ risicoanalyse voordelen en nieuwe inzichten op.

risk management - Financial Vision

Totaalpakket

Financial Vision bied u een totaalpakket aan. Dat betekent dat u zowel privé als zakelijk al uw financiële zaken bij ons kan laten lopen. Zo heeft u alles bij een adres, gemakkelijker voor u en uiteraard ook voordeliger.

Stuur een bericht

Heeft u vragen over onze diensten? Neem gerust contact met ons op en wij beantwoorden u zo snel mogelijk.